Емануел Авдала, ученик от пети клас изнесе урок на

...
   Емануел Авдала, ученик от пети клас изнесе урок на
Коментари Харесай

Петокласник изнесе урок по история на дипломатите в България

   Емануел Авдала, възпитаник от пети клас изнесе урок на тематика „ Кой избави евреите в България? “, предопределен за посланиците, упълномощени в София. Инициативата е обвързвана със 80-тата годишнина от Спасяването на евреите през Втората международна война и е проведена от Независимо историческо сдружение.

Представителите на дипломатическия корпус демонстрират жив интерес към една от най-светлите страници в българската история, само че изпитват усложнения в интерпретацията, заради трансформацията на разказа, с който тематиката е била представяна в годините. Урокът, под формата на клип, публикуван до дипломатическите задачи съдържа и изявленията с израелския държавник от български генезис Самуел Ардити и Ейбрахам Фоксман – почетен Генерален шеф на Лигата против поругаването. Представени са и местата в София, на които може да отдаде респект към спасителите.

Емануел Авдала е директен потомък на български евреи, претърпели героичните събития от 1943 година и запазили ярък спомен за политическите и публичните връзки в Царство България, в интервала на най-драматичните за евреите в Европа времена.

Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР